Ένα on line παιγνίδι ρόλων (multiplayer online game) που απαιτεί από τους παίκτες να υιοθετούν μαθηματικές έννοιες, θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στη διδασκαλία των μαθηματικών στο γυμνάσιο, σύμφωνα με τον μαθηματικό Keith Devlin του πανεπιστημίου του Στάνφορντ, ΗΠΑ. Ο οποίος υποστηρίζει ότι η διδασκαλία σε εθνικό επίπεδο μέσω ενός μαθηματικού παιγνιδιού θα ανέκοπτε (πιθανόν) την απομάκρυνση των Αμερικανών μαθητών ηλικίας 13+ ετών από τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες (αναλυτικά εδώ).
via panaretos blog
Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010
Διδασκαλία μέσω on line παιγνιδιού
Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010
Statistics και ...β΄επίπεδο!
Μετα το "Σερφάρω στη στάνη" η εφαρμογή των ΤΠΕ (MS Excel...) στην καθημερινότητα...της στάνης! H γιαγιά Παναγούλα και η κυρά Γιαννούλα ...στο ΚΣΕ Κωπαΐδας! Διαφήμιση-σεμινάριο ΤΠΕ β΄επιπέδου και βάλε!
Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010
H ανάρτηση μαθήτριας στο facebook, η αποβολή, η μήνυση

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010
Παιδιά στο Διαδίκτυο, γονείς σε «απόγνωση»
Διαβάζω (δες εδώ): Παιδιά κάτω των 10 χρόνων στην Αυστραλία ανταλλάσσουν μηνύματα και φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου, χωρίς να ξέρουν ότι μια τέτοια πράξη θεωρείται εγκληματική και τιμωρείται από το νόμο. Δεν εκπλήσσομαι. Τα παιδιά θα είναι πάντα παιδιά, θα έχουν περιέργεια και αυθορμητισμό και άγνοια του κινδύνου όταν περιδιαβαίνουν τον τεράστιο εικονικό κόσμο του Διαδικτύου με τα θετικά του και τα, κατά συνθήκη, αρνητικά του. Ως εκ τούτου τα μηνύματα και οι φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου - και η ανεξέλεκτη πρόσβαση των παιδιών σε ιστοσελίδες πορνό (δες κι εδώ)- είναι μέσα στο παιγνίδι (όχι το παιδικό…) της διαδικτυακής πλέον κοινωνίας μας (ανάμνηση είναι το Playboy, οι φωτο γυμνών του οποίου φαντάζουν τόσο αθώες σήμερα…). Από την άλλη μήπως γονείς και σχολείο πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στο φαινόμενο και να οργανωθούν κατάλληλα; Μήπως το σχολείο οφείλει πλην των παιδιών να ενημερώνει και τους γονείς , ώστε να είναι σε θέση να υποστηρίζουν τα παιδιά τους σε ζητήματα ηλεκτρονικής ασφάλειας, αλλά και να μαθαίνουν από αυτά; Όταν σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στη χώρα μας (δες εδώ) το 99% των εκπαιδευτικών πιστεύουν ότι η ασφαλής χρήση του Διαδικτύου πρέπει να διδάσκεται στο σχολείο. Προχθές, ημέρα του Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, ούτε μια αφίσα, ούτε μια πεντάλεπτη ομιλία δεν έγινε στα σχολεία. Ο φόβος και οι φοβίες για το Διαδίκτυο ολονέν και θα αυξάνουν όσο γονείς και εκπαιδευτικοί εκόντες-άκοντες παραμένουν ψηφιακοί μετανάστες έναντι των «ψηφιακών ιθαγενών»-παιδιών τους. Και όσο, στο σχολείο τουλάχιστον, θεωρούμε και τιμωρούμε (δες εδώ) ως «έγκλημα» την κοινωνική δικτύωση (λέγε με facebook).
Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010
UoPeople, το πρώτο online χωρίς δίδακτρα πανεπιστήμιο!

Το πρώτο διαδικτυακό χωρίς δίδακτρα πανεπιστήμιο είναι γεγονός! Με πέντε μήνες ζωής, 300 ενεργούς φοιτητές, υποστήριξη από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου και προσωπικό υψηλού επιστημο-νικού επιπέδου, το πρώτο παγκόσμιο διαδικτυακό πανεπιστήμιο χωρίς δίδακτρα ήρθε για να φέρει τη μεγάλη επανάσταση στον χώρο της εκπαίδευσης. Ιδρυτής και πρόεδρός του είναι ο Ισραηλινός επιχειρη-ματίας Σάι Ρισέφ (Shai Reshef) ο οποίος εξηγεί: «Η εκπαίδευση έχει γίνει εξαιρετικά δαπανηρή υπόθεση. Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Αυτό που κάνουμε είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίον εφευρέθηκε το Ιnternet. Γιατί να μη βοηθήσουμε τους ανθρώπους μέσω του Ιnternet, δημιουργώντας ένα πανεπιστήμιο που να προσφέρει μόρφωση χωρίς δίδακτρα;» (δες εδώ).Προς το παρόν το Πανεπιστήμιο του Λαού (UoPeople), όπως ονομάζεται, δεν είναι πιστοποιημένο, είναι καταχωρημένο νομικά σαν ίδρυμα στην Πασαντένα της Καλιφόρνια, ΗΠΑ, και αποτελεί ερευνητικό συνεργάτη της Νομικής Σχολής του Γέιλ, ΗΠΑ, έχει τη στήριξη των Ηνωμένων Εθνών και ακαδημαϊκών θεσμών υψηλής στάθμης, όπως το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ΗΠΑ, και το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Δεν υπάρχουν δίδακτρα, δεν πληρώνει σχεδόν κανέναν από τους ακαδημαϊκούς οι οποίοι διδάσκουν στα προγράμματά του, αλλά διαθέτει όλα όσα χρειάζεται ένα μοντέρνο πανεπιστήμιο, εκτός από κτιριακές εγκαταστάσεις και αμφιθέατρα. Τα προγράμματά του μπορεί να τα παρακολουθήσει όποιος θέλει, από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, αρκεί να ξέρει αγγλικά και να μπορεί να πληρώσει ένα μικρό κόστος εγγραφής, το οποίο κυμαίνεται από 15 ως 50 δολάρια (ανάλογα με τη χώρα προέλευσης). Ακόμη, πρέπει να πληρώσει το κόστος των εξετάσεών του, το οποίο κυμαίνεται από 10 ως 100 δολάρια. Επί του παρόντος προσφέρει σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Business Administration) και στην Πληροφορική (Computer Science). Για εγγραφές στην ιστοσελίδα του UoPeople http://www.uopeople.org/.
Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010
Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί νέοι αποχαιρετούν την μπλογκόσφαιρα…

Συμπληρωματικά δείτε κι αυτό, έχει ενδιαφέρον.
Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010
Επιμόρφωση β΄επιπέδου: «Ξέμεινε από επιμορφούμενους;»
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)