Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Και διαδραστικοί πίνακες στα γυμνάσια!



Μετά τα περσινά κουπόνια για την αγορά netbook από τους μαθητές της α΄ τάξης γυμνασίου (σχολικό έτος 2009-2010), στο πλαίσιο της δράσης «Ψηφιακή Τάξη» (Δ΄ΚΠΣ/ ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 60 και πλέον εκατ. ευρώ), να που τώρα σκάει στον αέρα η πρόσκληση- προκήρυξη της «πιλοτικής εισαγωγής διαδραστικών συστημάτων και συναφούς εξοπλισμού στην τάξη», προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ, που όπως διευκρινίζεται είναι «πρόγραμμα πιλοτικού χαρακτήρα για την ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών και εργαλείων, μέσω της προμήθειας από τα γυμνάσια της χώρας διαδραστικών συστημάτων, που θα λειτουργήσουν σε συνδυασμό με τις μέχρι σήμερα διαθέσιμες υποδομές στα γυμνάσια της χώρας (φορητοί υπολογιστές)». Πέρσι μοιράζαμε κουπόνια των 450€, φέτος θα χρηματοδοτηθούν οι Σχολικές Επιτροπές με 15 000€ εκάστη για την αγορά διαδραστικών πινάκων για τις α΄και β΄τάξεις γυμνασίου «με επιλογή ενός από τα εκ των 5 εναλλακτικών κατηγοριών διαδραστικών συστημάτων που διατίθενται σήμερα στην ελληνική αγορά (...) και βάσει των ιδιαιτέρων απαιτήσεων και αναγκών κάθε σχολείου» (δες εδώ κι εδώ).
Να πιστέψω ότι η νέα δράση είναι συνέχεια της περσινής, ή ότι ο απρογραμμάτιστος προγραμματισμός κατά Μαρούσι μεριά και Σύνταγμα μεριά (ΥπΟικΑ&Ν) δίνει και παίρνει;
16-6-2010 ΥΠΔΒΜ&Θ: Πρόγραμμα πιλοτικής εισαγωγής διαδραστικών συστημάτων
18-6-2010 Τύποι διδραστικών πινάκων, οδηγίες από ΚτΠ & ΥΠΔΒΜ&Θ
17-9-2010 Για τους διαδραστικούς των γυμνασίων κι όχι μόνο
25-10-2010 Μάχες για τα 9 εκατ. του «ψηφιακού σχολείου»

2 σχόλια:

Miltos είπε...

Από ότι κατάλαβα κάθε Υπουργός διαλέγει κατι "πασιάρικο" να ασχοληθεί και να προβληθεί,άσχετο αν ορισμένες προασπάθειες ήταν χρήσιμες, αλλά οι πλείστες αποσπασματικές.
π.χ. Σουφλιάς= ΙΕΚ,
ΓΑΠ= Αίθυσες μαθηματων
Αρσένης, καλά αυτός τα σάρωσε ούλα, αν έμεινε κάτι η καταργηση της επετηρίδας
Ευθυμίου = Ολοήμερο δημοτικό
Γιαννάκου= Βάση του 10
Ευρυπίδης= Η υδρόγειος στο σήμα του ΥΠΕΠΘ;
Άρης=laptop στην Α Γυμνασίου, ενας ακόμη διάλογος για την παιδεία
Αννα= Αλλαγή τίτλου υπουργείου, τι άλλο θα δείξει, αν και φοβούμαι έρχεται βροχή έρχεται μπόρα, αν κρίνω από την περικοπή της βαθμολόγησης του γραπτού από 2,1 ευρώ στα 2 ευρώ (ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί σταλεύρι, που θάλεγε και ο Χαρίλαος)

N. είπε...

Όπως λες και εσύ, ντόρος να γίνεται, με τη διαφορά ότι μας έδωσαν λεφτά μέσω ΕΣΠΑ (και μέσω Β΄ και Γ΄ΚΠΣ) για υποδομές...

Μπορεί να ενδιαφέρουν