Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Ζητείται Γενικός ή Ειδικός Γραμματέας υπουργείου, σπεύσατε

Ενδιαφέρεστε να καταλάβετε θέση Γενικού ή Ειδικού Γραμματέα υπουργείου «για το καλό μας»; Σπεύσατε! Ίσα που προλαβαίνετε! Καταθέστε την αίτησή σας ηλεκτρονικά εδώ http://www.opengov.gr/ και… σιδερώστε κουστούμι ή ψάξτε για σκισμένο τζιν, διαλέγοντας μια από τις 88 προς πλήρωση θέσεις. Η προθεσμία λήγει την ερχόμενη Τρίτη 13 Οκτωβρίου, ενώ η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και ο Πρωθυπουργός, άντε και ο αρμόδιος υπουργός, θα αποφασίσει (δες κι εδώ). Α! τα ονόματα των υποψηφίων δεν θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο για λόγους εχεμύθειας. Κι αν σας φαίνετε ότι κάποιοι μας δουλεύουν ψιλό e-γαζί, αφού εκ των πραγμάτων οι θέσεις των γραμματέων υπουργείων είναι καθαρά πολιτικές επιλογές συνεργατών, μην απελπίζεστε…Πάντα έτσι γίνονταν και θα γίνονται αυτές οι «επιλογές». Έτσι κι αλλιώς για "θεαθήναι" υλοποίηση προεκλογικής υπόσχεσης πρόκειται …Αλλά να το παραδεχτώ, αυτή η ελληνική e-goverment πρό(σ)κληση είναι καινοφανής πρωτιά. Για το βιβλίο ρεκόρ Guinness, που λένε!

Επικαιροποίηση
15-10-2009 Ξεπέρασαν τις 20 000 οι αιτήσεις! Τη σφραγίδα του ίδιου του Πρωθυπουργού θα φέρουν οι τελικές επιλογές των γενικών γραμματέων των υπουργείων. Περισσότερα για το πώς θα αξιολογηθούν οι υποψήφιοι δείτε εδώ.
24-10-2009 Συνεργάτης της συζύγου του υπουργού Δικαιοσύνης (δες εδώ) ο νέος γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων! Αμ΄ πώς!
7-11-2009 Τα δήθεν (από τον "Τύπο των ήλων" της εφ. Ελευθεροτυπία): Καλοί και άγιοι φαίνονται οι νέοι γενικοί γραμματείς των υπουργείων (δες εδώ), αλλά τέτοιος ντόρος -και τόση καθυστέρηση- για πέντε κομματικούς και τρεις «επιρροές»;
10-11-2009 Πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι 2 από τους 6 νέους γραμματείς!Δες εδώ.
14-11-2009 Οι άδειες καρέκλες της αξιοκρατίας...
23-11-2009 Νέοι γενικοί γραμματείς σε έξι υπουργεία. Ο καθηγητής Β. Κουλαϊδής, ο οποίος ορίστηκε γεν. γραμματέας στο υπουργείο Παιδείας, μεταξύ των άλλων υπήρξε και σύμβουλος στα θέματα παιδείας του Πρωθυπουργού, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση, και εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ (μαζί με τον νυν υφυπουργό Παιδείας καθηγητή Ι. Πανάρετο) στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ουδέν το μεμπτόν, αλλά προς τι αυτή η καθυστέρηση και η διαδικτυακή "επιλογή";
29-11-2009 Ψάχνουν ακόμη γραμματείς και αρμοδιότητες
3-12-2009 «Σκιάζει» τη διαδικασία επιλογής η αποπομπή του Α. Κουτούπη
10-12-2009 Με σφραγίδα ΠΑΣΟΚ οι 13 γεν. γραμματείς περιφέρειας
30-12-2009 Νέοι (και ΠΑΣΟΚ) ΓΓ
4-1-2010 Αυτό είναι το ....ακομμάτιστο ΠΑΣΟΚ;
8-1-2010 Άλλους έξι γραμματείς ανακοίνωσε η κυβέρνηση
22-1-2010 Έξι νέοι γραμματείς...
23-1-2010 Αργόσυρτο φινάλε στο σίριαλ των γραμματέων
25-1-2010 Δεν αποδέχθηκε τη θέση, κουμπάρος ων!
28-1-2010 Τέλος στο σίριαλ με γενικούς γραμματείς

5 σχόλια:

Miltos είπε...

Διάβασα ότι το κουμάντο (το διάλεγμα) θα το κάνει ο Πάγκαλος, οπότε οι λεπτοί δεν έχετε καμιά τύχη.

N. είπε...

...αν είναι έτσι, "ανεβάζω" κιλά! Από σήμερα μπαίνω σε e-πρόγραμμα πάχυνσης (bold που λένε).

Miltos είπε...

Για τήρα και τούτο, εντάξει δεν είναι ακριβώς ούτως πως, αλλά έχει ενδιαφέρον
http://epirusgate.blogspot.com/2009/10/blog-post_6263.html

N. είπε...

Το δημοσίευμα επαληθεύει το e-δούλεμα που γράφω, μένω στο "Άραγε,πέρα από τους ικανούς,που έχουν και τις απαραίτητες-πληροφορούμαι- κομματικές συστάσεις,..." του δημοσιεύματος.

N. είπε...

...και καθώς σχολιάζει ο ρεπότερ της εφ. Ελευθεροτυπία "Ωστόσο οι θέσεις που προκηρύσσονται είναι πολιτικές και γεννώνται τα εύλογα ερωτήματα: πώς είναι δυνατόν να επιλεγεί κάποιος που μπορεί να έχει μεν τα προσόντα αλλά να μην είναι φίλα προσκείμενος στο κυβερνών κόμμα; Πώς θα υποστηρίξει μια πολιτική με την οποία ενδεχομένως να μη συμφωνεί; Είναι ερωτήματα που θέτουν εν αμφιβόλω τη διαδικασία ως προς το αν θα είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες και δεν θα περιοριστεί τελικά σε μια διαδικασία επιλογής μεταξύ άξιων μεν ανθρώπων αλλά πράσινης κομματικής απόχρωσης."
Δες http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=90341

Μπορεί να ενδιαφέρουν