Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Συνελήφθη ο «nsplitter». Ε, και ...

Διαβάζω ότι συνελήφθη ο «nsplitter», ένας 18χρονος από το Μπραχάμι (Άγιο Δημήτριο το λένε τώρα) το Φεβρουάριο του 2008, που στα δεκαέξι του εισέβαλε στην ιστοσελίδα της Ιντερπόλ στη Λιόν, ενώ ένα χρόνο αργότερα έσπασε όλες τις δικλείδες ασφαλείας και εισέβαλε σε κυβερνητικές ιστοσελίδες των ΗΠΑ, καταστρέφοντας αρχεία και άλλο πολύτιμο υλικό! Σύμφωνα με όσα λένε άνθρωποι που τον γνώριζαν κι εκείνον και την οικογένειά του ήταν ένα μοναχικό παιδί, κλεισμένο στον εαυτό του που απομονωθεί απ' όταν έχασε τον πατέρα του. Εγκατέλειψε το σχολείο από την στιγμή που άρχισε να ασχολείται μόνο με το χάκινγκ. Περνούσε στον υπολογιστή από 18 έως 20 ώρες το 24ωρο! Τον τελευταίο μήνα δεν είχε βγει ούτε μια φορά από το σπίτι του! Φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Τι να το κάνω το σχολείο. Εγώ όλους αυτούς του Πολυτεχνείου τούς έχω για πλάκα». Ζήτησε μάλιστα έναν υπολογιστή γιατί άρχισε να του λείπει...Στα δύο του µπράτσα έχει κάνει τατουάζ της ίδιας φράσης γραµµένης στα αραβικά και τα εβραϊκά. «Ο καπιταλισµός είναι ευκαιρία και η ευκαιρία ελευθερία...». Γουστάρω τον πιτσιρικά! Δε πάνε να του φορτώσουν του κόσμου τα e-εγκλήματα (ηλεκτρονικές επιθέσεις στα αρχεία της Interpol, σε κυβερνητικές ιστοσελίδες  των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων του FBI, του Πενταγώνου και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας NSA, σπάσιμο κωδικών τραπεζών, πιστωτικών καρτών κττ, υπεξαίρεση μισού εκατομμύριου €, κάτι τις από φωτοβολίδες κι άλλα …του κόλπου) (δες εδώ κι εδώ). Γρήγορα να τον κάνουμε μέλος της παραπαίουσας κυβέρνησης, ως εκπρόσωπο των «Αγανακτισμένων». Σίγουρα θα βρει λύσεις που όλοι οι δόκτορες υπουργικοί παρατρεχάμενοι (τρομάρα  τους !) και οι λοιποί του opengov ούτε στο όνειρό τους φαντάζονται (τώρα κι αν τσίμπαγε και κάτι σε ευρουλάκια με ένα κλικ από το ΔΝΤ και κάποιους δανειστές, ε, δε χάλασε και ο κόσμος…). Γιατί το λαμπρό αυτό μυαλό –αν είναι έτσι όπως τον παρουσιάζουν στα ΜΜΕ -  θα μας τον φάνε οι Αμερικανοί… Τάχα μου τάχα μου για κυβερνοεγκλήματα- δυο τρία χρονάκια, κι αν, καλά φρουρούμενο να κάνει …κυβερνητική δουλειά κατά FBI μεριά - κι ύστερα τσιφ για CIA, Microsoft, IBM, Apple και δεν ξέρω που. Έτσι δεν έκαναν και με τον Wernher von Braun; Τι Ναζί, εγκληματίας πολέμου κι άλλα κουραφέξαλα… Έλα να μας πάς στη Σελήνη von Braun κι άμα λάχει και κάνα διηπειρωτικό με πυρηνική κεφαλή κατά Σοβιετία μεριά (κι αυτοί εκεί για von Braun έψαχναν, τότε,…). Αλλά από μυαλό, πού; Political correct, που λένε…
Επικαιροποίηση: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και απαγόρευση εξόδου από την χώρααφέθηκε, μετά την απολογία του, ο 18χρονος. Σε βάρος του ο εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για «κατοχή εκρηκτικής βόμβας», «οπλοκατοχή» και «πλαστογραφία» (δες εδώ).

1 σχόλιο:

Stefanos είπε...

αν ειχα μπει σε μια τραπεζα με 1 αεροβολο και μια βομβα στο χερι και εκλεβα 200.000 ευρω που θα ημουν τώρα? θα πούμε και μπράβο στον κλέφτη? που ειναι η εξυπνάδα του ανθρώπου που δεν μπορεί να καταλάβει οτι είναι δήθεν? αδικια σε βαρος ανθρωπων που ζουν νομιμα την ζωη τους και κυριως, που δεν κλέβουν απο αλλους.ζήτω Ελλαδάρα!

Μπορεί να ενδιαφέρουν