Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών β΄ επιπέδου στις ΤΠΕ : Νέος κύκλος 2009-2012

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων επιμόρφωσης β΄ επιπέδου στις ΤΠΕ για την περίοδο Οκτώβριος 2009-Μάιος 2010 για τους κλάδους ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ 04, ΠΕ05/06/07, ΠΕ19/20 και ΠΕ60/70 διάρκειας 96 ωρών κι εκτός σχολικού ωραρίου (δες εδώ). Οι διαφορές, που σε πρώτη προσέγγιση παρατήρησα, είναι ότι αφενός το πρόγραμμα διαρκεί ολόκληρο σχεδόν το σχολ. έτος (κι όχι ένα μήνα και …φύγαμε), κατανεμημένο κατ΄ ανώτατο όριο σε 6 ώρες την εβδομάδα, κι αφετέρου ότι «τα επιμορφωτικά προγράμματα θα συμπληρώνονται με την εφαρμογή των γνώσεων και δεξιοτήτων των γνώσεων β΄επιπέδου μέσα στη σχολική τάξη από τους επιμορφούμενους, ως οργανικό κομμάτι της επιμορφωτικής διαδικασίας, με την υποστήριξη και καθοδήγηση των επιμορφωτών και των υποστηρικτικών δομών της Πράξης». Είναι προφανής νομίζω η επιχειρούμενη "καινοτομία" με τη μορφή συνδυασμού θεωρίας και πρακτικής εφαρμογής-ανατροφοδότησης, όταν «οι δυο πρώτοι μήνες των επιμορφωτικών προγραμμάτων θα αποτελούνται αποκλειστικά από επιμορφωτικές συνεδρίες στα ΚΣΕ (δύο 3ωρα ανά εβδομάδα), ενώ στη συνέχεια θα υπάρχουν ανάμεικτα διαστήματα επιμορφωτικών συνεδριών, εφαρμογής στην τάξη και άλλων υποστηρικτικών δράσεων για τους επιμορφούμενους (…)». Να προσθέσω ότι η παραπάνω Πράξη «είναι σχεδιασμένη ώστε να δώσει στους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα αξιοποίησης της υπάρχουσας υποδομής που θα αποκτήσουν σύντομα τα ελληνικά Γυμνάσια από τη Δράση "Ψηφιακή Τάξη"». Παράλληλα, ένας μικρός αριθμός προγραμμάτων θα υλοποιηθούν με το μοντέλο της μικτής μάθησης, συνδυάζοντας εξ αποστάσεως μάθηση και face to face μάθηση (συνεδρίες κλασικού τύπου)- κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά... Κατά τα λοιπά δεν παρατηρείται ουσιώδης διαφορά στο πρόγραμμα σπουδών απ΄ ό,τι στις δυο προηγούμενες περιόδους. Κι ως προς τις αμοιβές ας ελπίσουμε να μην επαναληφθούν τα γνωστά παρατράγουδα (η χρονική διάρκεια του προγράμματος εξαλείφει τα προβλήματα που δημιούργησε η γνωστή απόφαση του ΓΛΚ). Ίδωμεν.

4-1-2010 Υποβολή προγραμμάτων β' επιπέδου από τα ΚΣΕ
20-1-2010 Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα επιμόρφωσης β΄επιπέδου
29-1-2010 Παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 12 το μεσημέρι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής.

2 σχόλια:

teagan είπε...

Κε Ν. πιθανόν έχουμε συναντηθεί παλαιότερα σε συνέδρια της ΕΕΦ.
Για να μην ψάχνω, ένας ΠΕ04 που παρηκολούθησε την λεγόμενη επιμόρφωση Β επιπεδου στα βιαστικά προγράμματα του μηνός υπό ζέστη και ιδρώτα, για ποικίλους λόγους δεν θέλησε να πιστοποιηθεί, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε αυτά τα νεα προγράμματα;
Ό,τι ξέρετε, ό,τι μάθετε, θα με υποχρεώσετε.

N. είπε...

...φίλτατε δήλωσε,δήλωσε και πιστοποίηση βου σε πρώτη ευκαιρία συν αίτηση για ΠΑΚΕ μόλις προκυρηχθούν τα σχετικά για επιμορφωτές.
Δε μου έλεγες κι είχα τα "σκονάκια" για την πιστοποίηση βου...

Μπορεί να ενδιαφέρουν