Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

26 400 Laptops στα Γυμνάσια...

Διαβάζω (δες εδώ) ότι "με κινητά εργαστήρια Πληροφορικής θα προμηθεύσει το υπουργείο Παιδείας, όλα τα Γυμνάσια (1760) της χώρας" και ότι το κάθε Κινητό Εργαστήριο Πληροφορικής θα περιλαμβάνει:15 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές με το απαραίτητο λογισμικό, ένα τραχήλατο ερμάριο για τη φύλαξη και φόρτιση των Η/Υ, με διάταξη πολλαπλών παροχών ρεύματος με προστασία από υπέρταση και διακόπτη και ένα Wifi Access Point με απαραίτητο λογισμικό. Συνολικά θα γίνει η προμήθεια (μέσω ΕΣΠΑ) 26 400 Laptops, 1760 ερμαρίων αποθήκευσης, φόρτισης & μεταφοράς και 1760 WiFi Access Points, προϋπολογισμού δαπάνης  18,9 εκατ. ευρώ (δες εδώ). Για την σκοπιμότητα της προμήθειας των 1760 εργαστηρίων στην απόφαση του υπουργείου τονίζεται ότι "η χρήση των ΤΠΕ βοηθά στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης των μαθητών, στην αλλαγή διδακτικής πρακτικής, της διαδικασίας μάθησης και της επικοινωνίας και εξασφαλίζει την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους του μαθητές πανελλαδικά. Η στόχοι αυτοί θα επιτευχθούν και μέσα από την παροχή της κατάλληλης υλικοτεχνικής υποδομής που στην παρούσα φάση δεν υφίσταται". Α, μια "νέα" πρόταση(!) για ρημάδι το Ψηφιακό Σχολείο του ΓΑΠ...  Δηλαδή, θα (ξανα)σώσουμε τις ΤΠΕ; Με τα 15 Laptops ανά Γυμνάσιο; Ποιος θα τα πρωτοπάρει για να κάνει μάθημα- αν και το ερώτημα είναι ... κάπως φιλοσοφικό (...) Μήπως ξέχασαν να πάρουν και κανα δυο βιντεοπροβολείς, έτσι, μήπως και χρησιμοποιηθούν οι φορητοί από περισσότερους του ενός ρέκτες εκπαιδευτικούς...  Μου φαίνεται ότι πάλι δουλειές στο ποδι κάνουμε, τα κονδύλια του ΕΣΠΑ να "φεύγουν" και κατά τα άλλα  "τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου" από Μαρούσι μεριά. Αλήθεια, πότε πρόκειται να διοριστεί ο νέος Πρόεδρος στο ΙΕΠ, μήπως και ξεκινήσουν τα προγράμματα β΄ Επιπέδου στις ΤΠΕ-Ε; Ξέρει κάποιος; Σαν πολύ δεν εκκρεμεί η "συναπόφαση";
ΥΣ Παράλληλα τρέχει και ο αντίστοιχος διαγωνισμός για 1140 Δημοτικά σχολεία για την προμήθεια 10 Laptops, ενός ερμαρίου κτλ. ανά σχολείο, προϋπολογισμού δαπάνης 2,1 εκατ. ευρώ (δες εδώ)-επικαιροποίηση 11-2-2013 εδώ.

2 σχόλια:

sterzidi είπε...

Με όλο το σεβασμό αλλά μία απλή ερώτηση. Να τα κάνουν τι;
Τα παιδιά μου πάνε 1η Γυμνασίου σε πειραματικό. Στην αίθουσα τους έχουν μέχρι και διαδραστικό. Δεν έχει ανοίξει ποτέ.
Αντιθέτως γράφουν συνέχεια διαγωνίσματα προσπαθώντας, στην πλειοψηφία των εισηγητών μια και εκπαιδευτικοί δεν είναι, να αναπαράγουν την αυθεντία των κακογραμμένων σημειώσεων.
Κρίμα στα λεφτά. Πάλι τζάμπα θα πάνε.

N. είπε...

Τι να σου Σωτήρη...Ελπίζω οι διαδραστικοί που υπάρχουν στα σχολεία να μπορούν είναι και ...πίνακες μαρκαδόρου (!)μη κι έτσι τα λεφτά του ΕΣΠΑ πιάσουν τόπο.Άστα να πάνε.

Μπορεί να ενδιαφέρουν