Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Διαδραστικό θρανίο (smart table)



Εκτός από τα ηλεκτρονικά βιβλία (e-books) και το διαδραστικό πίνακα (interactive whiteboard), το επόμενο κύμα υψηλής τεχνολογίας φέρνει στην Ελλάδα τα πρώτα διαδραστικά θρανία (smart table), δηλαδή ένας multi touch υπολογιστής για μαθητές, που λειτουργούν όπως τα κινητά τηλέφωνα iPhone . Η οριζόντια επιφάνειά του λειτουργεί σαν οθόνη προβολής, ενώ είναι ευαίσθητη στην αφή. Έτσι, τα παιδιά μπορούν να αγγίζουν τα προβαλλόμενα αντικείμενα, να τα μετακινούν και να συμμετέχουν σε ομαδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Τα μολύβια, τα στυλό και οι γόμες αντικαθίστανται από ακίδες αφής. Ο δάσκαλος αποδεσμεύεται από τον παραδοσιακό του ρόλο και ο μαθητής που θα απαντήσει σωστά στο μάθημα της μέρας, δεν είναι πια μόνο αυτός που θα σηκώσει το χέρι του πρώτος! Ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί, οι μαθητές δίνουν τις δικές τους απαντήσεις με ένα απλό «κλικ» στην οθόνη του θρανίου τους. Χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό, τα έξυπνα θρανία αναγνωρίζουν πολλαπλά αγγίγματα των μαθητών στην ενσωματωμένη οθόνη-επιφάνειά τους. Στα διαδραστικά θρανία, οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιούν μαρκαδόρο για να σχεδιάζουν και να γράφουν, το δάχτυλο για να μετακινούν λέξεις και την παλάμη για να σβήνουν. Σε κάθε θρανίο περιέχεται υπολογιστής, που υποστηρίζει μέχρι και 40 εντολές ταυτόχρονα. Το κόστος του εκτιμάται σε 7-8000$.

Πηγή : http://www.e-tipos.com/newsitem?id=78610

4 σχόλια:

Αρμενίων είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Αρμενίων είπε...

Το βίντεο δεν παίζει, διότι το teachertube που το φιλοξενεί έχει κάνει κάποιες αλλαγές. Το ίδιο (λογικά) βίντεο μπορεί, κανείς, να το δει εδώ:

http://www.smartedu.gr/smart-table-interactive-main

N. είπε...

Ευχαριστώ Αρμενίων.

Yannis είπε...

Το 1ο SMART Table στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός και μάλιστα βρίσκεται στη Ζάκυνθο, στο εκπαιδευτικό κέντρο πληροφορικής “MATRIX” (όχι σε κάποιο μεγάλο Αθηναϊκό σχολικό συγκρότημα)!
www.matrixeducation.gr

Μπορεί να ενδιαφέρουν