Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Eνσωμάτωση του Skype στο Outlook



Την ενσωμάτωση του Skype στο Outlook.com ανακοίνωσε η Microsoft, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους χρήστες να επικοινωνούν μέσω ήχου ή φωνής, αλλά και να χρησιμοποιούν το Windows Live Messenger, απευθείας μέσα από την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.Η ενσωμάτωση έχει γίνει ήδη στη Βρετανία, με τις ΗΠΑ και τη Γερμανία να ακολουθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η εταιρεία αναφέρει πως «τους επόμενους μήνες» οι νέες δυνατότητες του Outlook.com θα είναι διαθέσιμες σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως.Τότε, το μόνο που θα χρειάζεται είναι να εγκαταστήσει κανείς το κατάλληλο plug-in, το οποίο θα κυκλοφορήσει για τον Internet Explorer, τον Chrome και τον Firefox. 

Πηγή: http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathworld_1_30/04/2013_496718

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Αποτελέσματα πιστοποίησης Β΄ επιπέδου

Μετά την αναμονή ...ανακοινώθηκαν, επί τέλους, τα αποτελέσματα πιστοποίησης β' επιπέδου για τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις σχετικές δοκιμασίες του Δεκεμβρίου 2011 και του Φεβρουαρίου 2012 της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013), που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν και να εκτυπώσουν το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους μέσω του πληροφορικού συστήματος (MIS) της Πράξης, με χρήση των κωδικών τους α΄επιπέδου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:http://b-epipedo2.cti.gr/mis (επιλογή: Αποτέλεσμα Πιστοποίησης β' Επιπέδου)
30-4-2013 Aιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα πιστοποίησης β΄επιπέδου που θα διεξαχθούν στις 18-19, 25-26 Μαΐου και 1-2, 8-9 Ιουνίου 2013 μπορούν από σήμερα να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί. Περισσότερα εδώ.
Eνδεικτικά θέματα εδώ.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Twitter, ανθεί το εμπόριο των πλαστών follower!


Έχετε λογαριασμό στο Twitter και αισθάνεστε "μόνος"; Αγοράστε ... μερικούς followers! Την αγορά ψεύτικων follower, η οποία βρίσκεται μάλιστα στο απόγειο, φέρνει στο φως έρευνα δύο Ιταλών ειδικών σε θέμα ασφάλειας, του Andrea Stroppa και του Carlo De Micheli.Η ύπαρξη πλαστών προφίλ είχε πρωτοαπασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης πέρυσι το καλοκαίρι, με αφορμή την απότομη αύξηση κατά 100 000 των χρηστών που ακολουθούσαν τον λογαριασμό του Μιτ Ρόμνεϊ, τότε υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων. Μάλιστα, η είδηση είχε κάνει τέτοια αίσθηση που εταιρείες όπως οι StatusPeople και SocialBakers ανέπτυξαν έκτοτε ιντερνετικά εργαλεία τα οποία μπορούν να εντοπίζουν τους ψεύτικους follower. Όπως όμως αποκαλύπτουν οι δύο ερευνητές, τέτοιες προσπάθειες μάλλον δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Αντίθετα, οι πλαστοί λογαριασμοί έχουν πια βελτιωθεί τόσο πολύ που είναι δύσκολο να τους ξεχωρίσει κανείς από τους πραγματικούς. Κι αυτό γιατί η σχετική αγορά είναι αρκετά προσοδοφόρα: μία εταιρεία που δημιουργεί και πουλά πλαστούς follower μπορεί να κερδίζει έως και 1 εκατ. δολάρια την εβδομάδα! Η έρευνα των Stroppa και De Micheli κράτησε αρκετούς μήνες και κατά τη διάρκειά της ανακάλυψαν περισσότερες από 20 «υπηρεσίες» που πουλούν πλαστά προφίλ. Με βάση τον αριθμό των προφίλ που εμπορεύονται αυτές οι «υπηρεσίες», οι ερευνητές εκτιμούν πως οι ψεύτικοι λογαριασμοί στο Twitter φτάνουν τα 20 εκατομμύρια.Οι λογαριασμοί αυτοί συνήθως πωλούνται μαζικά, ξεκινώντας από τους 1000 και φθάνοντας το 1 εκατομμύριο, ενώ η αγορά 1000 προφίλ κοστίζει κατά μέσο όρο 18 δολάρια. Επίσης, οι πελάτες προτιμούν λογαριασμούς που έχουν ξαναπουληθεί. Κι αυτό γιατί, όσο περισσότερα προφίλ «ακολουθεί» ένας ψεύτικος λογαριασμός, τόσο περισσότερο φαίνεται για αυθεντικός.Σύμφωνα με τους δύο Ιταλούς, έχει αναπτυχθεί λογισμικό για τη δημιουργία ψεύτικων προφίλ, το οποίο μάλιστα συμπληρώνει κάθε λεπτομέρεια – όπως τη φωτογραφία του προφίλ και το υποτιθέμενο βιογραφικό του χρήστη. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει και link που παραπέμπει στο σάιτ που υποτίθεται ότι ανήκει στον χρήστη.Σχολιάζοντας την έρευνα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Twitter Jim Prosser δήλωσε πως το κοινωνικό δίκτυο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι, λόγω του τρόπου χρήσης της πλατφόρμας από πολλά μέλη, αυτό δεν είναι εύκολο.«Το 40% των χρηστών μας καταναλώνουν αποκλειστικά περιεχόμενο, χωρίς να ανεβάζουν ποτέ δικά τους μηνύματα. Επομένως, μπορεί να μοιάζει με πλαστός ένας καθ’ όλα πραγματικός λογαριασμός», είπε χαρακτηριστικά.

Μπορεί να ενδιαφέρουν